Behind the scenes

Att köpa in viner…

Är betydligt mer än att bara sitta på kontoret, lite smårökig, och prova vin hela dagarna. Det är någonting som de flesta förstår, men det slutar aldrig att förvåna mig att så många tror att det enda vi gör dagarna i ända är att dricka vin. Jag menar, man måste öppna flaskor, kyla champagne, temperera det röda vinet och skära charkuterier med mera! Det tar väldigt, väldigt lång tid att sätta ihop allt detta!

Skämt åsido!

Att välja ut vinerna som kommer i våra olika prenumerationspaket och som lanseras till försäljning genom vinklubben är ett heltidsjobb i sig. Jag och James arbetar med ett team av konsulter ute i världen, Australien, Nya Zeeland, Frankrike, Italien, Spanien och Sydafrika med en ny från Kalifornien som dyker upp inom en snar framtid. Att få ut information till dem vad vi letar efter, hantera offerter, katalogisera prover och sätta samman vinprovningar med vår suveräna vinprovningspanel och därefter prova vinerna, skriva recensioner och hitta det perfekta receptet (tack Mat och Vänner, era recept är lika ovärdeliga som goda!) tar sin beskärda tid. Och provandet! Ahh, provandet! Det är faktiskt oftare än inte en ganska mardrömslik upplevelse där man kastas mellan höga toppar och avgrundsdjupa dalar som om man åkte en berg och dalbana från helvetet. Från en superelegant och krispig australiensisk Riesling (tack Isolation Ridge!) till halvsöta viner gjorda på druvan Saperavi (Ojaleshi, Stalins favvo…) som faktiskt gjorde att man fick en lätt förståelse för några av hans mer oortodoxa relationsteorier. De som gör den här typen av viner måste straffas!

Vi planerar våra inköp 6 månader i förväg för att vi ska kunna säkerställa att vi har nog med viner och en mix av viner som passar till säsongen och för att hindra att samma vin återkommer i flera leveranser (någonting som har skett, men som inte ska ske igen!) Vi letar nu efter viner för våren och den tidiga sommaren och vi har intressanta och goda viner på väg in, bland annat en fantastisk Rosé från Australien som kommer att göra många människor väldigt lyckliga! Vi letar alltid efter nya, intressanta, roliga och framförallt goda viner. Efter att i ett nyligt månadsbrev fått läsa att jag var något petig gällande skumpa så har jag bestämt att vi behöver ha fler av den sorten, det vill säga riktigt, riktigt god och prisvärd champagne. Vi tittar också efter Mousserande viner från övriga världen, men champagne är alltid champagne!

Här kommer också dagens stavningstips. Vinet champagne skrivs med litet c, distriktet Champagne med stort.

Jag och James skulle också vilja att ni, våra medlemmar, kommer med kommentarer, gärna här på bloggen, om vilken typ av viner ni skulle vilja se i vårt utbud. En av våra styrkor är att vi arbetar med ett utbud som ständigt förändras och det gör att vi kan plocka in viner på ett sätt som etablerade handlare inte kan matcha! Så, kom med era förslag, vi garanterar inte att vi tar in exakt de viner som ni vill ha, men vi kommer att ha med det i tankarna då vi planerar inköpen!

Vi hörs snart igen!

Hälsar Jimmy

Jimmy@antipodeswines.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s